İç Mimari Tasarım
İç mimari tasarım, bir mekanın iç kısmının tasarlanması sırasında ortaya çıkan çalışmaların bütünüdür. Bu çalışmalar sırasında yaşam alanının verimli kullanılması ve şık bir yapıya bürünmesi için gerekli tüm müdahaleler yapılır. Yaşam alanlarınızı sizin istekleriniz doğrultusunda iç mimarlar, teknik çözümleri de masaya yatırarak planlarlar. Bu süreçte estetik, minimalizm, özel tasarımlar, karakter yansıması gibi farklı yaklaşımlar dikkate alınır. Süreç sonrasında ise ortaya alanlara işlevsellik katan, görsel ambiyansı zevkli bir mekan çıkar. Sizler de yaşam alanlarınızı planlarken profesyonel bir destek alabilirsiniz. Bunun için tecrübeli, profesyonel, empati kurma becerisi yüksek, modern ve etkili yaklaşımlara hakim bir ekip size istediğiniz yaşam alanı hayalini verecektir.
İç Mekan Tasarımında Rol Oynayan Faktörler Nelerdir?
İç mimarı tasarım işlemlerinde süreçte çalışmaları etkileyen ve ortaya çıkacak ürünü belirleyecek olan bazı faktörler vardır;
- Görsel Unsurlar: Bir mekanın iç tasarımında görsellik son derece önemlidir. Renklerin insan üzerindeki etkisi yapılan araştırmalarla sabittir. Yani yaşam alanınıza yerleştirdiğiniz renk uyumları ruh halinizi belirler. Ayrıca ışık ve biçim planı kendinizi güvende ve mutlu hissetmenize yardımcı olur. İç mimarlar görsel unsurları iyi kullanan kişilerdir.
- Dokunsal Unsurlar: Bir mekanda vakit geçiren insanların dokunduğu her detay onlara kendini iyi hissettirir. Bu yüzden yüzeyler ve şekiller orada vakit geçirecek kişinin zevkini yansıtmalıdır. Ayrıca dokunmaktan rahatsız olacağınız yüzeyler mekanın konforunu olumsuz etkileyecektir. Şık ve konforlu mekanlar için dokunsal unsurlar önemlidir.
- İşitsel Unsurlar: Yaşam alanları için işitsel unsurlar da önemlidir. Ofisiniz ve evinizde dışarıdan gelen bir gürültü ya da içerideki bir yankı sizi rahatsız edebilir. Tüm bu detaylara uygun malzemelerle mekanın kalitesi korunmalıdır.
İç Mekan Tasarımı Uygulamaları
İç mimari tasarım uygulamalarında;
- Mobilyalar mekanın dokusuna uygun olmalıdır.
- Aydınlatma yeterli ve rahatlatıcı şekilde oluşturulmalıdır.
- Halı ve zeminler kaliteli döşenmelidir.
- Boya ve duvar kaplamaları zevk ürünü olmalıdır.
- Duvarlar ve ortam bazı demirbaşlar ve sanat eserleriyle şık ve zarif bir hale getirilmelidir.
- Camlar dışarında doğal ışığı yeterli şekilde mekana ulaştırmalıdır.
- Alan en verimli şekilde kullanılmalıdır.