Boho Stili
Bohemia’da yani özellikle Çek Cumhuriyeti’nde 1800’lerde gezginler ve de çingeneler arasında ortaya çıkan bir stildir.
Boho stilinin genel özellikleri
- Bu stil kesinlikle eklektik bir stildir.
- Kişiselleştirmeye çok açıktır.
- Oturma grupları bu stilde genellikle elenir.
- Dokuları ve desenleri harmanlayarak farklı katmalar yaratan bir yaklaşımdadır.
- Açık ve koyu desenleri karıştırmayı, puf, makrome ve fener gibi aksesuarları, katmanlı perdeleri seven ve aynı zamanda her yerde bitki tutkunu olanların stilidir.
- Adı üzerinde bohem yaşamdan esintileri içinde barındırır.
Boho stilinde renk ve doku kullanımı
Kalabalık gibi görünse de çok şık ve hoş ortamlar yaratılmaktadır. Eklektik bir stil olduğu için mix-match yani karıştır-yakıştır kuralına sıkça rastlanır. Doku olarak yünlü tekstürler, rattanlar, baş rol oynar. Bu stil nötr renk olarak açık krem, beyaz içerir. Ama tam tersi renk deyince çok cesur ve koyu renklere rastlanır. Her türlü deseni kullanabilirsiniz.
Çok artistik objeleri sever, aynı zamanda çok evseldir, hayatın içinde olan, yaşamın dekorasyona yansıdığı bir stildir. Her türlü halıyı içerir. Zemin olarak eskitme parke veya boydan boya halı veya karo kaplamalara rastlanır. Aydınlatma olarak bambu ve hasır sarkıtlardan demir fenerlere ve kristal kollu avizelere uzanan geniş bir seçenek sunar.
Her şeyin birbirine uyması gerekmese de bu çeşitliliğin yaratacağı çok katmanlı bütünlük BOHO STİLİ’nin gereğidir. Bohem stilindeki bir evde asla monokrom bir hava yoktur.
Mutfakta dolap kapakları genellikle renklidir, tezgah üstü fayanslar renkli ve desenli, tezgah koyu renkte olabilir. Yine katmanları kullanmak gerekir.
Boho stilinde duvar aksesuarlarına yer açın!
Bu stilde duvarların boş kalması mümkün değil. Bolca ve değişik tarzda tablo ile duvarları doldurabilirsiniz. 70lerin rock yıldızlarının posterlerini yağlı boya portre tablolarla birlikte kullanın. Duvar kağıdı seçerseniz cesur renklerden korkmayın.
Bu yazımızda Çiftlik Evi stilinin genel özellikleri ve ipuçları ile ilgili genel bir bilgi sahibi olduk. EvimiTasarla.net’in hazırladığı Stil Asistanını kullanarak siz de stilinizi öğrenebilir, evinizi dekore ederken zevkinize uygun seçimler yapabilirsiniz.